• Font size: Larger Smaller

Gjør nettsiden selgende, få bedre effekt fra alle kanaler

Posted by on in Salg 2.0

Hvor bør du starte når du ønsker å effektivisere nettmarkedsføringen din? Hvilke grep bør du ta for å øke effekten best mulig? Vi mener du bør starte med nettsiden din!

La oss leke med tall å si du ved hjelp av Google Adwords får vist annonsene dine til 1.000 i løpet av en uke, og du har en CTR (click through rate) på 5%. Det vil gi deg 50 klikk inn til dine nettsider i uken. 

Videre arbeid gjør at du klarer å øke CTR fra 5% til 10%. Resultatet er at du neste uke får 100 klikk av dine 1.000 visninger inn til nettsidene. 

Om nettsiden klarer å konvertere 3% av disse klikkene til leads eller salg, så betyr det at du i den første uken fikk 3 leads/kunder av dine 100 klikk. Neste uken fikk du 6 leads/kunder av dine 200 klikk.

Gratulerer, du har med et slikt grep økt lønnsomheten Google Adwords gir din bedrift, men arbeidet på kampanjene har ikke hatt noen innvirkning på den øvrige nettmarkedsføringen din. Om du har Gulesider, Kvasir, Facebook Ads eller andre kanaler, så vil disse fortsette i akkurat samme tempo som før. 

 

Start med nettsidene, det gir ringvirkninger

Om du i stedet starter med å forbedre nettsidene dine ved å sørge for at de selger bedre, vil du merke en økt effekt fra alle kildene du får trafikk fra.

Ved å først fokusere på å gjøre nettsidene dine selgende, vil du med de 100 opprinnelige klikkene som normalt ville blitt til 3 leads/kunder, kanskje fått 6 leads/kunder i stedet.

Om du da hadde økt effekten Adwords gir som i eksempelet over, ville det bety 12 leads/kunder i stedet. Dermed ville du fått mer igjen for budsjettet du har plassert i Google Adwords.

Om du optimaliserer nettsidene først, vil du også få mer igjen av all trafikk du får fra de andre kanalene samtidig. 

Om du ønsker å lese mer om hvordan du kan generere flere leads fra dine nettsider kan du lese disse 6 artiklene som tar opp hva som må til.

Leave your comments

0 Character restriction
Your text should be more than 10 characters
Your text should be less than 300 characters
terms and condition.

People in this conversation

Comments (1)

Kategorier