Søkemotoroptimalisering - SEO

Søkemotoroptimalisering utnytter effekten av en god organisk synlighet til å gi dine nettsider gratis trafikk som består av kjøpeklare kunder. 

 

Hva er søkemotoroptimalisering?

Dette er en form for synlighet som bygges opp over tid, ofte med bakgrunn i statistikk som viser hvilke søkeord og søkefraser du får henvendelser fra.

Du må tilpasse nettsidene dine etter dine kunders kjøpsprosess. På den måten lager du nettsider som brukerne får utbytte av. Så fra en kundes ståsted, hva er et godt nettsted?

Det er enkelt å forstå, enkelt å navigere i. Det gir verdifull informasjon som er i tråd og tilpasset kjøpsprosessen kunden har. Det skal være en ressurs i deres videre kjøpsprosess.

I løpet av en 3 måneders periode i 2011 gjorde 78% av forbrukere søk etter produkter og tjenester, mens 83% av bedrifter gjorde tilsvarende søk.

Når du er synlig gjennom søkemotoroptimalisering eller Google Adwords får du mulighet til å vise dine annonser hver gang noen med behov søker etter det du tilbyr.

 

Hvordan søkemotoroptimaliserer man?

Det er primært tre områder å fokusere rundt.

 • Tekniske faktorer som har med nettsidene dine å gjøre.
 • Innholdet du presenterer til de som besøker nettsidene.
 • Eksterne faktorer.

Det må være en brukervennlig innholdsstruktur som motiverer og bidrar til at besøkende enkelt finner og tilegner seg riktig informasjon. Løsningen må validere i henhold til gitte standarder fra W3C og i henhold til rettningslinjene til søkemotorene.

Innholdet er avgjørende for en god opplevelse for brukerne. Likevel må innholdet tilpasses på en slik måte at Google forstår hvilke søk det er relevant å vise dine nettsider på.

Engasjement i sosiale medier, lenker fra andre nettsider og omtaler på diverse kanaler bidrar til å styrke din posisjon i søkeresultatene. 

 

Jobben vi gjør

Det finnes ingen standard løsning eller "quick fix". Vi må bli kjent med din bedrift for å kartlegge hvilke tiltak som må til. Arbeidsmetoden vår gjør at disse tiltakene blir avdekket.

#1
Først definerer vi søkeord og søkefraser som dine potensielle kunder bruker for å finne dine produkter og tjenester. Så dokumenterer vi nettsidenes rangering på disse søkene.

#2
Videre gjør vi en analyse av nettstedet for å se på den tekniske biten, og utarbeider en rapport for hvilke endringer som bør gjøres for å få optimale resultater. Så implementerer vi endringene.

#3
Bearbeider eksterne faktorer over tid for å skape økt effekt.

#4
Vi sender månedlige rapporter som viser endringene i plasseringene for hvert enkelt søkeord og kommer med tilbakemeldinger hvis det er ytterligere ting vi ser bør gjøres for å øke plasseringene.

 

Resultatene kommer ikke over natten. Det kan ta måneder, og opp til år, før man oppnår ønsket synlighet. Det avhenger av din bransje og hvor hard konkurranse det er på de søkeord og søkefraser du ønsker synlighet på.

I noen bransjer er det veldig lett å oppnå topplasseringer i løpet av kort tid, mens det i andre kreves vesentlig mer arbeid.

Vi kan kontakte deg å finne ut mer om det som kreves for din bransje.

 

 

Vi kan fortelle deg mer

La oss kontakte deg. Vi finner ditt ambisjonsnivå, og foreslår tiltak du bør gjøre for best gevinst.

 1. Navn(*)
  Fyll inn navnet ditt
 2. Firma
  Invalid Input
 3. Telefon eller e-post(*)
  Hvilket telefonnummer skal vi ringe deg på?
 4. Hva ønsker du å prate om?
  Invalid Input